CATHARSIS-PRODUCTIONS

  • Home
  • Label
  • Studio
  • Artists
  • Visuals
  • Store
Chillow banner
Chillow tag

INTRODUCTIE

Vorig jaar bracht Chillow (Chilo Derieuw) zijn debuutplaat 'Pauze' uit. Chillow wilde er iets speciaal van maken: hij besliste om voor jazzy neo-soul te gaan in zijn eigen ‘toale', het West-Vlaams. Het resultaat was persoonlijk, kwetsbaar en meeslepend. Of, hoe Chillow het zelf zegt: "Kunst en muziek zijn middelen die we kunnen gebruiken om het raam naar onze ziel te openen en het eens te laten tochten.” Enkele singles op de plaat werden opgepikt door onder andere Radio 1, Urgent en Bruzz. Hij ging langs bij Wonderland voor een bijzonder intieme sessie, de single ‘Slapeloas’ werd het ‘nummer van de week’ bij HUMO en erg positieve recensies zorgden ervoor dat Chillow een artiest werd om in de gaten te houden.

De familie Derieuw lijkt ondertussen op een succesvolle golf te surfen. Zus Oshin Derieuw won een zilveren medaille op de European Games boksen en verdiende daarbij een toegangsticket voor de Olympische Spelen (als eerste Belgische ooit). Chillow bracht zijn internationaal album ‘Moving Targets’ uit samen met de legendarische DJ Grazzhoppa, waarbij het duo samenwerkte met heel wat bekende hiphop-veteranen uit New York. De plaat is - op enkele exemplaren na - uitverkocht. Daarnaast werkte hij als producer voor de Leuvense soul-zangeres Emee. Haar project ‘Klaar’ kwam uit op zijn label Catharsis Productions. Hoog tijd dus om zich volledig terug te richten op zijn soloproject. Een nieuwe kamer, een nieuw raam dat klaarstaat om open te zetten. Of dacht U dat Chillow zou inhouden dat hij soms nood heeft om wat te chillen? Lui zijn is niet de gewoonte in ‘kamp Derieuw’. Maar als het gebeurt “wordt er gechillt tot de structuur van de zetel op de kont geprint staat”, klinkt het op zijn nieuwste single ‘Luszak’. Vrij vertaald uit het West-Vlaams: luiaard.

BOOK CHILLOW

UITGELICHT

CHILLOW - STICHTER (Officiële Sweet Instigator cover)

CHILLOW is terug! Na het solo debuutalbum ‘Pauze’ werd Chillow gevraagd door TV-zender Focus/WTV om 12 begin- en intermezzo generieken te maken voor het programma  ‘Preus lik 30’, een praatprogramma waarbij West-Vlaamse grootheden
geïnterviewd en gedocumenteerd worden. Hierbij coverde Chillow maar liefst 12 van de beste West-Vlaamse artiesten. Eén van de generieken kwam aan het oor van Ozark
Henry. Hij contacteerde Chillow persoonlijk met  de vraag om zijn klassieker 'Sweet Instigator' in zijn volledigheid én officieel te coveren in
eigen taal. Het nummer raakte Chillow persoonlijk, waardoor de bewerking
heel naturel tot stand kwam, met een eigen twist in klank maar ook in beeld. Fabien DeLathauwer van productiehuis  ‘Stoorzender’ kreeg het nummer ook te horen en had een leuk idee voor een video.
Ozark Henry vergezelde Chillow in de video en al heel snel ontstond ‘Stichter’ in zijn  volledigheid. Hoe meer dan 20 jaar na de release van het originele nummer iets heel mooi organisch en spontaan ontstond.

release Dec 01, 2023

CREDITS:

Geschreven en gezongen door Chillow
Origineel door Ozark Henry

Gitaar door Guillaume Trotta
Bass door Andreas Duchi
Piano door Cedric Charles
Backings Chillow

Productie, Mix & Mastering door Chillowproductions
Artwork Catharsis-productions

Video: Fabien Delathauwer / Stoorzender


Promo: Word!
Label Catharsis-productions
Distribution: N.E.W.S.

Dank aan Casino Koksijde en Focus/WTV

spotify-square
apple-music-square
youtube-color-box
bandcamp-square

Chillow was te lui om een video te verzorgen voor zijn nieuwste single release ’Luszak‘. Dit vonden wij niet kunnen dus beslisten zijn vrienden en familie om dit voor hem in elkaar te steken.

releases June 28, 2023

CREDITS:

Geschreven en gezongen door Chillow
Gecomponeerd door Chillow en Guillaume Trotta
Gitaar door Guillaume TrottaBass door Andreas Duchi
Backings door Dunja Mees en Sarah Devos
Productie, Mix & Mastering door Chillowproductions
Artwork door Julie Vercruysse (Jools Marools)

Promo: Word!
Label Catharsis-productions
Distribution: N.E.W.S.

CHILLOW - PAUZE (DEBUUT ALBUM)

Kunst en muziek zijn middelen die we kunnen gebruiken om het raampje naar onze ziel te beschrijven of het gewoon even open te zetten om het te laten tochten. Als het gewicht te zwaar wordt moet het dan ook neergezet worden. Dit was dan ook de oorspronkelijke bedoeling van producer Chillow. Pas later werd het duidelijk dat er iets met zijn solowerk gedaan kon worden. Tijd voor zijn eerste soloplaat: Pauze!

credits

releases May 6, 2022

Artiest: Chillow
Backings: Chilo Derieuw & Joline Esalo
Guitar: Guillaume Trotta / Raffaello Visconti / Pieter Vanoverberghe
Piano: Babl Lemmens / Gunter Callewaert
Beats: Chillow (uitgezonderd 'Voel' door Redrum)

'Dichter' is de laatste single op het soloproject 'Pauze' - De West- Vlaamse neo-soul zanger/producer Chillow schetst hierbij het welbekende aantrekken en afstoten verhaal van een relatie. Komt ze dichter? Of komt hij dichter?

Credits: Muziek: Chillow Stemmen: Chillow Gitaar: Guillaume Trotta Bas: Gunter Callewaert Beat/Productie: Chillow Mix en Mastering @Catharsis-productions

------

Video: Lewis Prempeh
Camera & Edit : Lewis Prempeh Figurant meisje: Mel Carreno Productie: Hanne Vansteelandt
Set: Soraya Deborggraeve

28.07.2023

ENOLA

Treden we met “Luszak” het volle daglicht tegemoet, zij het dan vanuit de zetel en mét de gordijnen dicht. Openen doen we op een lichtvoetige samba/bossashuffle waarover de bas- en funky slaggitaar speels met de kont mogen schudden. Op dit nieuwe geluid, dat flexer is dan netjes chill Netflix kijken, rapt Chillow met een ille flow, maar blijft hij, elke duizend gram netto per kilo, onmiskenbaar zichzelf.

www.enola.be

08.07.2022

Luminous DASH

"Pauze is een heel straffe debuutplaat waar Chillow zeker mag mee uitpakken. We hopen alvast dat deze talentvolle kerel het niet bij één album zal houden."

www.luminousdash.be

06.05.2022

INDIE STYLE

"Tijd om op de trein te springen, want Chillow is aan het boomen. Na zijn gesmaakte samenwerkingen met Low G is hij nu met Pauze toe aan zijn eigen project. Radio 1 ging al voor de bijl, getuige zijn sessie in Wonderland. Met zijn wortels stevig in de Vlaamse hiphopklei. Zelf omschrijft hij het als neo-soul op zijn Instagram, maar de lijn is dun en de attitude is daar."

www.indiestyle.be

22.04.2022

NXTPOP

"Droogkomische, langoureuze hiphop met Izegemse tongval: een bekend gegeven, maar Chillow (producer Chilo Derieuw) geeft er een eigen draai aan."

www.nxtpop.be

16.05.2022

CUTTING EDGE

“Na een goed jaar voorpret zijn Chillow en zijn ‘Pauze’ nu eindelijk onder ons. Hoe de beste man het er op zijn solodebuut vanaf heeft gebracht? Lees vooral verder, zouden wij zeggen, maar dat het lang geleden is dat we een artiest zo afgeraden hebben te doen wat zijn albumtitel beloofd (wellicht sinds ‘Ready to die’ van Iggy & The Stooges), mag zeker een indicatie zijn van onze waardering.”

www.cuttingedge.be

25.02.2021

LuMINOUS DASH

“Het is een prachtige song geworden enerzijds door de oprechte teksten, die nog meer tot hun recht komen in het West-Vlaams, anderzijds door de melodie die perfect in balans is. De trage bas zorgt voor een mellow vibe en de soul- en jazzelementen geven het nummer een extra dimensie.Wat ons betreft is Slapeloas een beloftevol solodebuut en we verwachten uiteraard dat dit talent niet ongehoord zal blijven.”

www.luminousdash.be

28.02.2021

HUMO

“Droogkomische, langoureuze hiphop met Izegemse tongval: een bekend gegeven, maar Chillow (producer Chilo Derieuw) geeft er een eigen draai aan.”

www.humo.be

04.03.2021

DAGELIJKSVANALLES

“Dat West-Vlaamse rap het erg goed doet, bewijst Brihang al een tijdje. De taalmagiër heeft er sinds kort een beduchte concullega bij, die klaar is voor zijn grote doorbraak.”

www.dagelijksvanalles.be